Unibet mired i elände medan Rafael Benítez gör Newcastle väntan

När förhandlingarna mellan Rafael Benítez och Newcastle United gick in i en avancerad fas, var Steve McClaren återigen kvar i limbo på torsdagskväll.

Det är ingen hemlighet att Newcastle tänker ersätta McClaren med tidigare Liverpool, Chelsea och Real Madrid, men de verkar inte vara beredda att sparka Unibet honom tills de är helt övertygade. Benítez kommer att skriva på den prickade linjen.Det anses att spanjoren sannolikt kommer att komma överens om ett första 10-spelskontrakt med möjlighet att bli en treårig överenskommelse, om nedläggning bör undvikas. Nycastlechefens jobb blir en levande mardröm för Steve McClaren | Louise Taylor Läs mer

För tredje dagen började dock McClaren träna på Darsley Park, Newcastles veckodagshögkvarter, som tycks vara oerhört olyckligt som han strax efter 14:00 avgick för sitt hem i Yarm, North Yorkshire. Telefonsamtal med Lee Charnley, klubbens Unibet verkställande direktör på onsdag eftermiddag, har den utgående tränaren undvikits och ignorerats av Newcastles hierarki.

Truppen har en planerad fridag på fredag ​​när det hoppas det skadliga impasse kommer äntligen att brytas.Den tidigare England-tränaren har faktiskt varit en död man som gick sedan förra lördagens debilitating 3-1 hem nederlag av Bournemouth men på torsdag eftermiddag hade han att uthärda de tvivelvisa TV-reporternas ytterligare indignation och meddelade att han Unibet bara skulle avvisa att han hade blivit axed . Facebook Twitter Pinterest Steve McClaren ser djupt olycklig ut när han lämnar Newcastle Uniteds träningsplats på torsdagen.Foto: Owen Humphreys / PA

Newcastle hoppas kunna få Benítez i det tekniska området – eller åtminstone tittar från stativen – när de besöker Premier League-ledarna, Leicester City, på måndagskväll men trots hans positionen ser ohållbar ut, McClaren kommer fortsätta att förbereda sig för Unibet den fixturen tills han berättas något annat.

En komplicerad för Newcastle är att alla Premier League-klubbar är skyldiga att anordna en presskonferens före varje match.Efter att ha avbrutit den briefing som de ursprungligen hade planerat till torsdag måste klubben nu hålla Leicester-förhandsvisningen Unibet de bästa spelbolagen för livebetting antingen lördag eller söndag. Chelsea ger Antonio Conte det gröna ljuset för att få in sitt backroom-personal Läs mer

Torsdagens vägg av tystnad bröts kort av Jonjo Shelvey, en 12-års-januari ankomst från Swansea som gick med på att McClaren var i “en klibbig situation” som han aldrig borde ha placerats i. “Jag tycker mycket om Steve,” sade England mittfältare som, förresten, var tidigare undertecknad för Liverpool av Benítez. “Det är en klibbig situation som vi är med i minut och Steve är i framkant av det, som han inte förtjänar, för att vara ärlig. Men det är vad det är och vi måste bara spela för honom medan han fortfarande är ansvarig.Förhoppningsvis är han fortfarande Unibet ansvarig och vi kan vinna på måndagskväll. ”

Om Newcastle – som bara har vunnit sex ligamatcher hela säsongen – ska säkra Benítez måste de rippa upp sin nuvarande modell och erbjuda honom betydande autonomi över både rekryteringsspelare och backroom-komposition. Mike Ashley driver ett notoriskt svårt fynd men efter att ha spenderat mer än 80 miljoner pund under de två senaste överföringsfönstren är Newcastles ägare Unibet begripligt orolig att inte missa nästa säsongs nya £ 5,14 miljarder topp tier sändningsavtal och förväntas ansluta sig till den nya Människans krav.

Med tanke på att det bara finns 10 matcher i Premier League-säsongen kvar, har tävlingen att installera Benítez i måndags antagit en kritisk Unibet betydelse.Efter besöket i Leicester är Newcastle hemma för Sunderland – förvaltas av Benitez gamla vän Sam Allardyce – och är sedan borta i Norwich, en annan viktig nedrykningsmedlem.

read more: bästa insättningsbonusar och spelbonusar

Rate this post