Unibet: Matilda Emily van Egmond a Világkupa dicsőségére törekszik

Nemzetközi debütált 15-kor, a világbajnokság célját 17-re, az év W-League játékosánál – úgy hangzik, mintha elegendő karrierlehetőség lenne az egész életen át. Van Egmond a következő célpontjára, Európa és az olimpiai aranyra, mindannyian 22 évesen.

A labdarúgás mindig is Van Egmond élete volt, nem csak a munkája, . A Newcastle-lány ragaszkodott a gyökereihez, és a szinotipikus meleg, nyugodt és kemény munkakörülményeket szimulálja a Hunter régiójával. Ez vezette őt a FFC Frankfurtba, a tavalyi Bajnokok Ligája nyerteseihez és egy teljes idejű szakmai szerződéshez, amely a női labdarúgók számára gyakran nem biztosítja a biztonságát.

“Személy szerint én nem próbálok megnézni ilyen.Te játszol, mert Unibet szereted – mondja Van Egmond. “De amikor egy masszív európai klub, mint a [Frankfurt], kopogtat, abszolút nem agyar.” Külföldi ausztrálok: Elise Kellond-Knight, a Matilda, aki Németországba utazik | Pete Smith Bővebben

Van Egmond egyike azon két Matildasnak, akik Európa-szerte kereskednek, és ő és Elise Kellond-Knight (FFC Turbine Potsdam) aláírják a 2015-16-os szezont a FIFA Világkupa előtt tavaly Kanadában. Mindkét játékos a Matildas oldalán ragyogott, amely a világbajnokság legsikeresebb ausztrál labdarúgó-válogatottjává vált, és a negyeddöntőig haladt, később pedig véget ért a végső japán döntőseinek.

És a nemzeti csapat csak napot a következő nagy tesztből – a Rio Olimpiára jogosultak.A Matildas 10 nap alatt hihetetlen öt játékot fog navigálni Japánban a selejtezők alatt, és csak hat csapat lesz a Rio-ból. Ausztrália február 29-én elindítja a kihívást egy nyitóeszközzel a házigazdák ellen. Van Egmond fújja az ajkát azzal a kilátással, hogy szembenéz a japánokkal, anélkül, hogy az ellenfelek minőségi tulajdonságairól szólna. Annak ellenére, hogy a világbajnokság döntőjében 5-2-re vesztették az Egyesült Államokat, kétségtelenül a világ legtechnikásabb csapatává váltak.

“Teljesen domináltak a világbajnokságon. Csak sikerült Unibet megkapniuk azt a késő, késő célt, de egy futball nézőpontból egy másik szinten voltak, “bevallja Van Egmond. “Ők egy erőmű, és nehéz játék lesz, nem hazudok. De ők verhetetlenek.Csak meg kell győződnünk arról, hogy megnyerjük az összes többi játékot. Ez a túlélés a legalkalmasabb. Létezik hektikus. “A Matildas a világbajnokság óta megújult támogatást élvezett, és a női játék hatalmas fellendülésében az ausztrál hálók közvetítenek minden kvalifikációs játékot. Ez egy újabb lehetőség arra, hogy a Matildas elfoglalja az ország képzeletét.

“Nagyszerű expozíció” – mondja Van Egmond. “A legnagyobb dolog, hogy fordult fejük volt, mennyi támogatást kaptunk haza [a világbajnokság alatt]. A fedélzetre ugrott emberek száma félelmetes volt. Nem hiszem, hogy a lányok erre számítottak.De most az olimpiára van szükségünk. ”

Matildas edzője, Alan Stajcic már céloz Brazíliában ezüstöt, bemutatva, mennyire nőtt a csapata bizalma a World Cup legjobb világának megfelelő mérkőzés óta. “A csillagokért érünk el” mondta korábban ebben a hónapban. “Célunk, hogy nem igazán kvalifikáljuk, az olimpián érdemes érmet szerezni. A választott csapatokkal nagyon biztos Unibet sportfogadas vagyok benne, hogy meg tudjuk csinálni a munkát. “Facebook Twitter Pinterest 1. FFC Frankfurt – CsapatbemutatóFRANKFURT AM MAIN, NÉMETORSZÁG – AUGUSZTUS 11: Emily Van Egmond pénteken 1.FFC Frankfurt csapat bemutatása a Stadion am Brentanobadban, 2015. augusztus 11-én Frankfurt am Mainban, Németországban. (Fotó: Simon Hofmann / Bongarts / Getty Images) Fotó: Simon Hofmann / Bongarts / Getty Images

A férfiak csapata az Olyroos, aki nem hajlandó elérni az olimpiát, hatalmas a labdarúgás, különösen a női játék. “Remélhetőleg az ujjak átkelnek, az olimpiára jogosultak,” mondja Van Egmond. “És akkor remélhetőleg a 2019-es világbajnokság még jobb lesz.” Van Egmond osztja edzői érzelmeit, azonban nem elégedett a Matildas újonnan megalapozott magabiztosságával, amikor a világ legjobb csapataival játszik, azt akarja, hogy Ausztrália mozogjon.

Míg a tavalyi FFA-val folytatott új kollektív tárgyalási megállapodás – amely a Matildas vonakodva bojkottál két nagyszerű versenyt a világbajnokok ellen az USA-ban – Van Egmond megkérdőjelezte csapattársait, hogy bizonyítsák, hogy megérdemlik a megnövekedett elismerést.

“Szerencsére nem kellett megtapasztalni, de tudom, hogy a lányok közül néhány keménynek találja” – mondja Van Egmond. “A kilenc-öt munkát kiegyenlíteni, legyen felkészülj a délutáni kiképzésre, a hétvégi játékra, majd a nemzeti csapat feladatokra – ez nehéz.De most fontos, hogy azzal, amit az FFA adott nekünk, meg tudjuk felelni a szakmai színvonalnak is.Szerintem a játékosoknak egy kicsit meg kell nézniük magukat a tükörben, és azt kell mondanék: “mindent megteszek, hogy jobbak legyek és felépíthessek a válogatottnak”. ”

Ez a brutális becsületesség egy amely kétségtelenül a Van Egmondot Frankfurtba fojtotta, ahol naponta egyszerre dörzsöli a németeket nemzetközi csapatokkal Simone Leudehr, Saskia Bartusiak és Dzsenifer Marozsán, valamint a japán Yuki Ogimi és a kanadai Sophie Schmidt, akikkel szobát rendez.

Van Egmond lassan kényszerítette be a kezdeti sorozatot, miután az első néhány hónapban megszokta az új környezetét, és fejlődésének jelentős növekedését látta.

Bár elismerte az ausztráliai W-League ” célt szolgál a feltörekvő fiatalabb játékosoknak “, mondja, hogy az európai vagy amerikai labdarúgás közötti különbség nem mérhető. “Ez olyan, mint nulla és ezer,” mondta Van Egmond az ugrásszerű minőségi ugrást. – Nem igazán hasonlíthatja össze.Hetente hetente háromszor edzünk [a W-League-ben], de itt vagy kétszer vagy néha naponta háromszor. A világok egymástól elkülönülnek. “A valóság az, hogy a tengerentúli klubok nagyszerű játékosokkal rendelkeznek, és ez csak a játékosaink javát fogja szolgálni. Azt hiszem, nagyon fontos, hogy a lányok teljes körű környezetben próbálnak játszani egész évben. “Van Egmond szerint a Melbourne City női oldalának bevezetése, amely a Premiership-bajnokságot megnyerte a debütálóban évad, pontosan az ausztrál futballnak kell lépnie a következő szintre. “Ahogy jöttek a bajnokságba és kimutatták a professzionális szintet…az erőforrásokat, melyeket a női játékba szorítanak. Ez fenomenális – mondja.Facebook Twitter Pinterest Labdarúgás: Női Világkupa-Ausztrália Svédországban, 2010. június 16.; Edmonton, Alberta, CAN; Ausztrália középpályás Emily Van Egmond (10) a D-csoport labdarúgó-mérkőzésén reagál a svéd elleni mérkőzés után a 2015-ös FIFA női világbajnokságon a Commonwealth Stadionban. A mérkőzés 1-1 sorsolással végződött. Kötelező hitel: Erich Schlegel-USA TODAY Sport Fotó: Erich Schlegel / USA Today Sports

“De a többi klub számára a kihívás a város normáinak megfelel. Annak érdekében, hogy a W-League növekedjen és továbbjusson a következő szintre, a többi klubnak el kell érnie. “Van Egmond is felszólította az FFA-t, aki elismeri, hogy sokat tett a női játék, hogy továbbra is nyomja a szabvány magasabb. “Jelenleg ez egy három-négy hónapos bajnokság, ez nem elég jó.Az FFA-nak el kell döntenie, hogy a következő lépéseket meg akarja-e venni. Ez azt jelenti, hogy két teljes fordulót kell játszani. Ez vonatkozik a nemzeti csapatra is. Akarják-e, hogy a bajnokságban játszó nemzeti csapat játékosok játszanak, vagy külföldön akarják?Ez a nagy kérdés. “Van Egmond saját útja Németországba kemény munkát és mély szeretetet kért a játék iránt, amelyet kora korában az apja, Gary van Egmond, aki képviselte a Socceroos-t és vezetőedzőként vezette a Newcastle Jets-t a 2008-as A-bajnoki címükre.

Az ő vezetői tanácsos szavai már egész karrierje során is jelen voltak – ő is költözött Canberra Unitedbe, munkát végzett az AIS-vel – és Van Egmond nehezen tudta lecsillapítani – nemrég szerezte a Matildas coaching szerepét.

“Nem tudok megszabadulni tőle”, Van Egmond vicceket. – Sokan vele voltak. Gyermekként minden apa volt. Nem mindig volt bájos, könnyek voltak, és mi van. Vannak esetek, amikor nem akarom hallani. Az igazság fáj.De tényleg nagyon szerencsés voltam, hogy valaki olyan közel áll hozzám, aki magas színvonalon részt vesz a játékban. “Apja analitikus elméje egyértelműen átadott, Van Egmond helyszíni játékként No10 a finesse és a kritikai gondolkodás, valamint a szemcsézettség és az elszántság alapján. Van Egmond áthaladási sorozata az ő legnagyobb ereje, képes játszani a játékot és elhúzni egy gyilkos védőfelosztó labdát. A lövöldözés szintén kiemelkedő, néhány gyengéden elterjedt nagy hatótávolságú erőfeszítés már a csúcsfotókban is szerepel.

Később ezen a héten Van Egmond ismét zöld színűvé teszi az olimpiai selejtezőket Matildas az ország egyik legtapasztaltabb játékosának.A közönség a Matildas iránti kedvét lenyűgözte, pozitív, vonzó játékukkal, a halhatatlan elkötelezettséggel és szenvedéllyel párosítva. A tavalyi év volt a fordulópont a válogatott számára, és Van Egmond úgy látja, esély arra, hogy a Matildas váljon világvadászokká. Az olimpiai arany, ha a csapat jogosult, a cél, míg a 2019-es világbajnokság győzelme a következő cél.

“Minden olyan gyorsan fejlődik” – mondja. “A csapatok egyre jobban érzik magukat, mert az országok több erőforrást helyeznek el nemzeti csapataikba. Folyamatosan felfelé és felfelé halad.Nehéz megmondani, hogy a Matildas túl jó teljesítményt nyújt, de érdekes lenne látni, hogy milyen messzire mehetünk, ha több erőforrást helyezünk a játékba. ”

mint a női játékban való befektetés, bár Van Egmond szerint a játékosoknak meg kell felelniük a professzionalizmusnak. Folytatva az emelkedés az olimpián keresztül, ez lesz a progresszió egyik újabb jele.

“Azt hiszem, olyan sok lehetőség van a csapatban, mert annyira fiatalok vagyunk” – mondja Van Egmond. “A lányok többsége még csak nem is volt az olimpián, tehát nagy motiváció van ott. Meg kell szerezni az olimpiát, és ki tudja. A 2019-es évek irányába kell irányítanunk potenciálunkat. “

Rate this post