IOC ja IAAF voivat sallia joidenkin venäläisten ja Kenian urheilijoiden kilpailla Rioon

Rion olympialaisiin haluavat kilpailija Keniasta ja Venäjältä ovat alle kaksi viikkoa vakuuttaa Kansainvälisen urheiluseurojen liittoa siitä, että he ovat syyttömiä dopingista.

IAAF äänesti viime viikolla pitää kiinni venäläisistä radan urheilijoista kieltämisestä järjestelmällisen dopingin takia ja tiistaina Kansainvälinen olympiakomitea laajensi tehokkaasti seuraamuksen Keniaan. Kenia siirtää uuden dopingin vastaisen lain estääkseen Olympic-kiellon. Lue lisää

uskomus näiden kahden maan anti-dopingjärjestelmiin, IOC on päättänyt, että vain niiden urheilijoiden, jotka erikseen päästyään kilpailemaan, voivat liittyä kansainvälisiin järjestöihin Rioon.

IAAF hyväksyi sääntömuutoksen viime viikolla sallii joidenkin urheilijoiden hakea kilpailemaan erityisissä olosuhteissa ja sanoi, että rajoitettu määrä venäläisiä urheilijoita kuuluu tähän luokkaan.

Liitto totesi keskiviikkona, että suuntaviivat kattavat “yksittäiset urheilijat, jotka voivat selvästi ja osoittavat vakuuttavasti, etteivät ne ole Venäjän järjestelmän tahallaan, koska he ovat olleet maan ulkopuolella ja alttiina muille tehokkaille dopingin vastaisille järjestelmille. “

Näiden urheilijoiden pitäisi voida hakea lupaa kilpailla kansainvälisissä IAAF ja Maailman antidopingtoimisto ovat olleet hyvin selvillä, että Kenian ja venäläisten, jotka tulevat tämän prosessin läpi, on käytettävä neutraalia kitia ja Kilpailevat IOC-bannerin alla.Mutta IOC: n presidentti Thomas Bach sanoi tiistaina, että hän halusi, että urheilijat ovat osa heidän maajoukkueitaan ja käyttävät kansallisia värejä.

Bachin kommentit, joita IAAF tai Wada ei odottanut, hän sanoi tukevansa täysin IAAF: n asemaa.

IAAF on nyt julkaissut “poikkeukselliset tukikelpoisuutensa” suuntaviivat.IAAF: n presidentti Sebastian Coe sanoi: “Tiedämme, että jotkut venäläiset urheilijat pitävät kilpaillessaan kansainvälisissä kilpailuissa tämän uuden säännön mukaisesti, joten on tärkeää, että he ovat selvillä kriteereistä, joilla heidän hakemuksensa vastaanotetaan.”

Venäläisten suuntaviivat koskevat ensin 6.-10. heinäkuuta Amsterdamissa järjestettäviä Euroopan mestaruuskilpailuja, kun Rio-pelit järjestetään 5.-21.8.

Hakijoiden on lähetettävä sähköpostitse IAAF: n pääsihteeri, englanniksi, ja toimittamaan asiakirjatodisteet todistaakseen, että heillä on puhdas antidopingtietokanta, jonka uskottavat virastot voivat tarkistaa, mikä sulkee pois urheilijat, jotka voivat vain osoittaa kielteisiä testejä Kenian tai Venäjän viranomaisilta.

Urheilijoiden on saatava todisteet IAAF: lle kaksi viikkoa ennen kilpailun pätevöitymisajan päättymistä – Rio 2016, joka on 18. heinäkuuta.

Linkit kiellettyihin linja-autoihin, pitkiä aikoja ilman testattu ja puutteellinen ” Lopullinen päätös perustuu IAAF: n Doping Review Boardiin, johon kuuluu amerikkalainen asianajaja Bob Hersh, entinen Olympian Abby Hoffman Kanadasta ja Suomen Antti Pihlakoski, vaikkakin todennäköisesti he antavat ylimääräisen avun Wadasta ja Hoffman ei suostu venäläisiin, koska hän on tehnyt työtä arvioidessaan doping-selvitystään.

Hallituksen avainkysymys ratkaisee, mitä kriteerien mukaan on “riittävän pitkä aika, jonka mukaan urheilija on joutunut alttiiksi muille [täysin asianmukaisille] dopingin vastaisille järjestelmille hänen kansallisen

Kun valtaosa venäläisistä urheilijoista kouluttaa kotimaassaan, IAAF on jo ilmoittanut, että vain “hyvin harvat” urheilijat saavat läpi “halkeaman oven” ja jotkut tarkkailijat ovat spekuloineet joka voi olla niin vähän kuin kolme tai neljä c

Tämä on herättänyt Venäjän kauhistuttavaa reaktiota ja torstaina Venäjän olympiakomitea vahvisti sen, että se laatii “class action” -haasteita IAAF: tä vastaan ​​urheilua koskevassa välimiesoikeudessa. / p>

Samaan aikaan venäläinen vasara-heittäjä Sergei Litvinov, joka oli viime vuonna maailmanmestaruuskilpailuissa viidenneksi, on julkaissut avoimen kirjeen Coelle ja pyysi häntä opastusta siitä, mitä hän voi tehdä, jotta ihmiset saataisiin vakuuttuneiksi hänen puhtaasta tietueestaan.

“En ole kieltäytymässä…Venäjällä on ongelma ja monet urheilijat eivät ymmärrä sen laajuutta “, 30-vuotias kirjoitti HMMR Media -verkkosivustolle. “Mutta en voi muuttaa tätä ongelmaa, joten olen myös vihainen.” Olen vihainen, koska olen omistanut enemmistön elämästäni vasaran heittopaikalle ja olen tehnyt sen puhtaaksi. Huolimatta valtavaa painostusta sääntöjen rikkomisesta olen päättänyt uhrautua tuloksista ja olen nyt rangaistu siitä. “Samaan aikaan olen surullinen, koska minulle ja muille puhtaille venäläisille ei ole selkeää reittiä kilpailemaan uudelleen .Sen sijaan, että väitän toiminnan oikeudenmukaisuudesta, haluan keskustella eteenpäin – haluan selvittää, miten voin jälleen kilpailla. “

IAAF: n yksityiskohtaisten ohjeiden pitäisi nyt vastata Litvinovin kysymyksiin ja hänen tapauksensa antaa hyvää osoitusta siitä, kuinka monta venäläistä urheilijaa pääsee IAAF-prosessin kautta, koska hänellä on puhdas ennätys ja kaksois-saksalais-venäläinen kansalaisuus, mutta junat Venäjällä.

Ohjeissa korostetaan myös toinen mahdollinen rivi, joka on kysymys siitä, mihin pakkiin nämä “neutraalit urheilijat” käyttävät ja mitkä liput näyttävät.

Kansainvälinen ilmakomissio totesi tiistaina, että IAAF: lla ei ole sanomaa siitä, millä lipuilla urheilijat kilpailevat olympialaisissa. Kansainvälinen ilmakomissio totesi tukevansa IAAF: n päätöstä säilyttää Venäjän rautatieyhdistyskielto.Mutta IOC: n presidentti Bach sanoi tiistaina, että IAAF: n hyväksymät urheilijat tulevat Venäjän olympiakomitean valvonnasta ja kilpailevat kansallisen lipun alla.

Bachin julkilausuma avasi halkeaman, mikä oli merkinnyt olla yhtenäinen etu Venäjälle. Wadan presidentti Craig Reedie, joka on myös IOC: n varapuheenjohtaja, julkisti julkisesti keskiviikkona IAAF: n ja lippujärjestön IOC: n kannattajana.

Samaan aikaan IOC on pitänyt painonnousun yllätyksenä siirtymällä väliaikaisesti pois Valkovenäjästä, Kazakstanista ja Venäjältä Rion olympiasta.

Kansainvälinen painonnostoyhdistys ilmoitti kiellosta keskiviikkona kahden päivän johtokunnan kokouksen avauspäivän jälkeen urheilun dopingkriisin hallinnassa.

“Olemme tervetulleita IWF: n lähettämään voimakkaaseen signaaliin, sillä 17: llä 54 urheilijasta, jotka IOC: n äskettäin uusittivat näytteitä 2008 ja 2012 peleistä painonnousuista, , “IOC lausunto sanoi. “Kansainväliset liitot ovat vastuussa urheilijoidensa teknisestä tukikelpoisuudesta, erityisesti dopingkysymyksissä.IOC pyrkii kovasti töyhtymään kaikki kurinpitomenettelyt aika ajoin Rioon, jotta liitot voisivat mahdollisesti määrätä seuraamuksiaan ennen olympialaisia. “Tämä viimeinen kohta liittyy siihen seikkaan, analysoitu Pekingin ja Lontoon näytteet ovat itse vielä väliaikaisia, vaikka IWF on nimennyt kaikki sen osallistuvat urheilijat.

IWF: llä on jo sääntö, että jokainen maa, joka vastaa yhdeksästä positiivisesta testistä kalenterivuonna, vuosi kieltää – Bulgaria laukaisi tämän säännön marraskuussa sen jälkeen, kun sen onnistunut painonnosto oli testannut positiivisia steroideja varten.Mutta Tbilisin johtokunnan kokous meni entistäkin kauemmaksi ja päätti, että jokaisesta kolmesta tai useammasta olympiavapautusvastuusta vastuussa olevasta maasta pitäisi myös kieltää.

Kazakstan johtaa tätä luetteloa, jossa kaikki neljä Lontoon 2012 mestaruudestaan jotka ovat kiinni huijausta. Kaiken kaikkiaan 10 viimeisen kahden pelin 90 mitalista on todennäköisesti uudelleen kohdennettu.

Väliaikaisten kielten lisäksi IWF irrotti Olympic-kiintiöpisteitä kahdeksasta maasta, KOK tarkastelee uudelleen.Se vaati myös enemmän testejä, useampien näytteiden tallentamista ja itsenäistä tutkimusta Valko-Venäjän, Kazakstanin ja Venäjän kansallisille painonnostoja yhdistäville liitoille.

Vaikka tämä riittää, urheilun maineen palauttaminen on edelleen koska sen kauhistuttavan dopingtietueen todennäköisesti se on hyvin lähellä kaikkea urheilulista, joka voidaan leikata peleistä sovittamaan uudet, muodikkaammat.

Yhtenä erittäin vanha olympia sisäpiiriläinen sanoi: “Painonnosta pitäisi saada rasti, jolla on rohkeutta tehdä jotain vakavaa dopingin suhteen – paljon urheilua ei. Mutta se myös saa ristin, koska mikä se tekee, se ei toimi. “

Rate this post