GB: n Andy Lewis tekee paralympialaisesta historiasta ensimmäisen triathlon-kultaa

“Mitä vain tapahtui?” henkeäsalpaava Andy Lewis huokasi hetkiä ratsastuksen jälkeen miesten PT2-triatlonissa. Hänen saavutuksensa asteikolla ei ollut vieläkään aivan uppoutunut. Lewis ei kuitenkaan tarvinnut puristaa itseään. Mitä juuri tapahtui? Hän oli juuri tullut paralympiakilpailijaksi. Se oli urheilijan historiallinen saavutus, joka menetti oikean jalansa 38-tonnin kuorma-auton osumana 16-vuotiaana. Triathlon ei ole koskaan ilmestynyt Paralympialaiset pelit ennen ja vaikka se oli Muggy-aamu Rio-alueella, harmaita pilviä, jotka peittävät kukkuloiden varret ympäri kaupunkia, debyyttialueen asettaminen tuskin olisi ollut maalauksellisempaa. Jos sinun täytyy aloittaa päivä uida, sykli ja juoksu, on paljon pahempaa paikkoja kuin Copacabana. Para-triathlon on vaivalloinen tapahtuma.

Vaikka se on puolet sen olympiakomitean etäisyydestä, tieteenalojen väliset siirtymät ovat vaikeampia. Lewis ei tarvinnut vain laittaa kouluttajia, kun hän siirtyi pyörästä juoksuun, hänen piti laittaa uusi jalka. PT1-triatereilla on ohjaajia auttamaan heitä siirtymisen aikana, mikä tarkoittaa, että heidän suorituskyky osittain riippuu toisesta.

“Olen todella järkyttynyt tällä hetkellä”, Lewis sanoi. “Brittiläisen miehen pojat ovat sanoneet minulle, että olen Euroopan, maailman ja nyt paralympialainen mestari. Kun törmäsin maaliin, pitelin nauhaa ilmassa ja mietin, oliko se kaikki todellinen. Kun minulla on ensimmäinen olut kahden vuoden ajan tänä iltana, se saattaa upotua sisään.Jonnie Peacock ja Libby Clegg johtavat seitsemän kullan maksua paralympialaisille. Lue lisää

Se on kolme vuotta Lewisistä, joka on polven amputee, aloitti harjoittelun Triathlon England -harjoitusjoukkueella. Hän kilpaili ensimmäisessä kilpailussaan huhtikuussa 2014 ja tuli tänä vuonna maailman ja Euroopan mestari. Lewisillä ei ole ollut yksinkertaista elämää. Kun hän oli lähdössä koulusta vuonna 1999, hän päätti liittyä laskuvarjorenkmenttiin. Lewis on koulutettu kyllin kyllin voidakseen kilpailla Gloucestershiren kanssa maastojuoksulla ja kävi puolitoista kilometriä 7min 30 sekunnissa armeijan valinnan aikana. Kuitenkin juuri ennen Catterickin jalkaväkikoulutuskeskukseen menemistä Lewis oli koputtanut moottoripyöränsä kyseisellä kuorma-autolla.Hänet saatiin sairaalaan neljänä kuukaudelle, ja pahimmillaan hän taisteli nähdäkseen itselleen tulevaisuuden. Hänellä ei ollut aavistustakaan, mistä kääntyä hänen amputaationsa jälkeen. Mutta vähitellen hän tuli käsittelemään hänen vammaisuutensa ja oppinut kävelemään hänen proteettisen jalkansa ja kiinnostuneena Para-urheilun kiinnostuksesta Lontoon jälkeen. Hän on puhui kuinka inspiroivaa hän löysi urheilijoita, joita hän katsoi neljä vuotta sitten. Hän on yksi heistä nyt.

Yritetään pysyä Britannian kullan sarjassa Rion kanssa tarpeeksi jättää pääsi uimaan. Paralympialaisten jälkeen urheilijat pääsivät perjantaina seitsemän kertaa podiumille, jolloin kolmas kilpailupäivä alkoi Lewisin mahtavilla voitoilla. Hän ylitti linjan 1h 11min 49s. Vedessä, pyörällä, käynnissä kukaan ei voinut pysyä Lewisin kanssa.Italian Michele Ferrarin voitti hopeaa 1:12:30 ja Marokon Mohamed Lahna voitti pronssi 1:12:35, kun taas GB: n Ryan Taylor oli kuudes.

“Paratriathlon on hieno lisä paralympialaisiin ja se tuo kyyneleet silmiini, että voin kertoa lapsilleni, että olen voittanut tämän kultamitalin “, Lewis sanoi. Facebook Twitter Pinterest Lewis juhlii kultamitalinsa kanssa. Valokuva: Andrew Matthews / PA

Muualla George Peasgood teki seitsemänneksi PT4-kilpailussa ja hänen ParalympicsGB-tiimikaverinsa David Hill tuli kotiin kymmenenneksi. Peasgood, 20-vuotias entinen pronssi-mitalisti, johti uinnin ja pyörän jälkeen, mutta putosi takaisin juoksuun.Saksan maailmanmestari Martin Schultz otti kultaa. “Minulla oli enemmän johdon jälkeen uida kuin odotin, olen todella nauloittanut sen”, Peasgood sanoi. “Yritin nauttia ilmapiiristä ja nauttia siitä. Tiesin, että juoksu olisi kovaa, mutta teen kaiken voitavan ja olen todella tyytyväinen tulokseen. ”

Velodromessa ei ollut mitään syytä Megan Giglien pettymään sen jälkeen, kun hän jäi väliin toinen pyöräilymitali C1-3 500m: n aikakokeessa. Kilpailee ensimmäisissä paraolympiassaan, Giglia voitti torstaina Britannian ensimmäisen kultaa Rioon, joka dominoi 3 km: n yksilöllistä pyrkimystä. Hän oli matkalla keräämään toista kultaa julkaistessaan 41,252 sekunnin maailmanennätyksen, mutta hänet vietiin viidenteen paikkaan.Alankomaiden Alyda Norbruis voitti kultaa C2: n maailmanennätyshetkellä 36.908.

Giglia, joka aloitti pyöräilyn 27-vuotiaana kärsivän aivohalvauksen jälkeen, on edelleen C1-3-ajan koe ja C1- 3 maantieajoa tulla. “Tiesin sen olevan kova ja oikeudenmukainen osa C2-ratsastajista laittoi erinomaisia ​​aikoja ja he olivat nopeampia kuin minä”, 31-vuotias sanoi. “He ovat asettaneet tavoitteen korkealle ja aion pyrkiä olemaan nopeammin ensi kerralla.” Gallagher on ensimmäinen Aussie, joka voittaa kesällä ja talvella Paralympialaiset mitaleja Lue lisää

Rate this post