Francesco Totti klo 40: ikuinen mies

Se, mitä hän on tuonut romaneille, on ainutlaatuinen ja on ikuinen, mutta kumma kyllä, että romantiikka ei ehkä koskaan ole kukoistanut. Totin äiti hylkäsi Milanolta kannattavan tarjouksen, jotta hän voisi liittyä kotikaupunkiinsa, unelma, joka toteutettiin vuonna 1989. Totti sanoo: ”Kun olet lapsi Roomassa, on vain kaksi mahdollista vaihtoehtoa: olet joko punainen tai sininen. AS Roma tai Lazio. Mutta perheessämme oli vain yksi mahdollinen valinta. ”Silvio Berlusconi ja Adriano Galliani näkivät Totin tulevaisuuden – pelaaja, joka jatkoi liittymistä Fabio Capellon voittamattomaan Milanon joukkueeseen 1990-luvun alussa – mutta he jäivät ihmetellä mikä olisi voinut olla.

Niin monien neroiden tavoin hänen uransa on virheellinen: hullu hetki.Kiistely on seurannut Il Bimbo d’Oroa (kultainen poika) ja hänen psyyke on yksi kiehtovimmista ja arvaamattomimmista pelissä. Mutta hän on vielä täällä: antaa vielä ottelun voittavia esityksiä ja pisteytellen ikimuistoisia tavoitteita, mutta tuo edelleen toivoa kaupungille, joka piiritti sosioekonomisia ja kulttuurisia haasteita. edelleen pitää elossa klassisen fantasistan romanttinen unelma.Hän luottaa yhä tekniikkaan, visioon ja tarkkuuteen – aivan kuten hän teki 28.3.1993, jolloin hän debytoi 16-vuotiaana merkittävässä 2-0 pois voitossa Bresciaa vastaan.

Hänen nero kuuluu hänen kolmeen vertaansa vailla olevaan taitoonsa: kykyyn luoda jotain, ei mitään jalkaa, hänen ylin, tappava viimeistely – joka on tuonut hänelle 306 Serie A -tuotetta – ja hänen luottamuksensa (joka voi unohtaa Panenkan Hollannia vastaan ​​Euro 2000: ssa). Hänen jalkansa ovat luonnollisia – koskettaa palloa ja hämmästyttävät sitä täydellisesti helposti on toinen luonne – mutta hänen mielensä erottaa hänet muusta. Hän ajattelee eteenpäin. Hän on arvoitus, joka on kantanut kotikaupunginsa yli kahden vuosikymmenen ajan ja voittanut maailmancupin matkan varrella.

Jotkut johtajat ovat yrittäneet kieltää vaikutuksensa. Luis Enrique maksoi hinnan.Ei välttämättä siksi, että hän menetti työnsä, mutta koska romaneilla ei ollut keksintöä, taitoa ja arvaamattomuutta. Ehkä Fabio Capello teki parhaiten suunnitelman siitä, miten Tottiä käytetään vuonna 2001: älä lopeta häntä. Tee hänestä jokaisen hyökkäävän liikkeen keskipiste ja anna hänen kantaa taakka. Facebook Twitter Pinterest Francesco Totti juhlii Torinoa vastaan ​​sunnuntaina. Valokuva: Marco Bertorello / AFP / Getty Images

Hänen tilastot ovat yleviä: Totti on pelannut yli puolet jalkapallon urastaan ​​klassisena trequartistana ja silti hän on onnistunut ulkoistamaan suuria eteenpäin, kuten Alessandro Del Piero, Roberto Baggio ja Gabriel Batistuta.Hän teki 250. tavoitteensa Serie A: ssa sunnuntaina – vain Silvio Piolalla on enemmän ja hän jäi eläkkeelle vuonna 1954.

Kuka voi unohtaa Totin 113: n iskun Inter: tä vastaan ​​San Sirossa vuonna 2005, jolloin hänen majesteettinen siru laatikon ulkopuolella purjehti Francesco Toldo? Tämä tavoite, yksi hänen henkilökohtaisista suosikkeistaan, on yksi suurimmista chipistä, jotka on sijoitettu Calcio-historiassa. Valitettavasti, kun muutama kuukausi oli kärsinyt uran uhkaavasta loukkaantumisesta, monet ajattelivat, että he olivat nähneet viimeisen Totti-pelin pelin yläosassa.

Mutta hänen rakkautensa jalkapalloon auttoi häntä toipumaan ajoissa Marcello Lippi on valinnut vuoden 2006 MM-kisalle Saksassa, jossa hän pelasi jokaista ottelua ja – koska hän on osallistunut neljään avustajaan ja viimeisellä minuutilla rangaistus Australian kanssa toisella kierroksella – oli yksi voittajamaisen Azzurrin puolen päähenkilöistä.Se oli jotakin paluuta ja hänen tahtonsa jatkaa pelaamista kymmenen vuotta myöhemmin ansaitsee vain kunnioituksen.

40-vuotiaana hän ei voi ajautua ympäriinsä kuin hän oli tottunut etenkin kanaviin, mutta hänen kykynsä löytää tilaa keskeisillä aloilla varmistetaan, että hän on yksi pelin vaarallisimmista pelaajista. Miehelle, joka monet pitivät parhainsa parhaansa, kun Luis Enrique otti vastuunsa vuonna 2011, hän on kasvanut jälleen.

Ihmiset viettävät paljon aikaa kyselemällä, miksi hän ei koskaan lähtenyt romaneista etsimään palkintoja? Hän vastaa: ”Rooma on perheeni, ystäväni, ihmiset, joita rakastan. Rooma on meri, vuoret ja monumentit. Tämä klubi, tämä kaupunki, on ollut elämäni. ”

Mutta miksi hän olisi koskaan siirtynyt? Hän on romanien sielu, joka pelastui pelastajana ja tarjosi sankarin asemaa – ja hän rakastaa ihailua.Romanit olivat hänelle ihanteellinen folio etsimään tiensä superstardomiin. Suhde on molemminpuolinen hyöty. Romanit tarvitsevat kapteeninsa, jotta joukkue saisi voimansa, ja Totti tarvitsee suurta vaihetta loistamaan – ei ole vaikeaa nähdä, miksi hän on edelleen motivoitunut ja nälkäinen jatkamaan. Onneksi jalkapallon maailmasta Totin äiti teki oikean päätöksen kääntää Milanoa alas, kun hän oli lapsi. Hän ei ole katsonut taaksepäin.

Hänellä on tarjouksia. Real Madrid tuli ja oli kohteliaasti ohjattu. Manchester United yritti onneaan vuosina 1999 ja 2000, kun Alex Ferguson puhui avoimesti Totin lahjakkuudesta. Ehkä hänen halunsa kääntyä pois asukkaista ja pysyä Roomassa on se, että jotkut englanninkieliset tiedotusvälineet eivät ymmärrä häntä.Mutta Totti arvioi lopulta uransa sen suhteen, mitä hän on antanut roomalaisille, jotka hän kutsuu “hänen kansaansa”. Facebook Twitter Pinterest Roma-fanit tervehtivät sankariaan. Valokuva: Gabriel Bouys / AFP / Getty Images

Palkinnot ovat bonuksia, ja vuoden 2001 Scudetto on varmasti ylpeänä Euroopan kultaisen kengän rinnalla vuonna 2007 ja MM-voittajan mitali. Hänen viiden italialaisen vuoden pelaajapalkinnonsa tekijä ja hän varmasti nukkuu helposti.

Menestyksen määritelmä on subjektiivinen. Kysy Alan Hansenilta ja hän kertoo sinulle, kuinka monta palkintoa sinulla on kaapissa. Kysy kuitenkin Paolo Maldinilta tai Steven Gerrardilta, ja ne voivat vaikuttaa vuosikymmenien ajan tukemaan, rakastamaan ja pelaamaan suurta klubia.

Totti on antanut enemmän Rooman kansaa kuin mikään palkinto .Hän on antanut heille uskollisuutta ja toivoa – hänestä on tullut ”muistomerkki”, kuten Lippi kutsuu. Hän on antanut heille mahdollisuuden elää jokaista peliä läpi miehen, joka vaelsi samoilla kaduilla kuin poika. Tärkeintä on, että hän on säilyttänyt identiteettinsä.

Italiassa, jossa identiteetti ja sosiaalinen erottelu on tullut yhä näkyvämmäksi ja kiistanalaisemmaksi aiheeksi, hän yhdistää eri klubien ja ryhmien kansan kiistaton lahjakkuus ja sovellus. Ja kun hän juhlii kääntymystä 40, hän tarjoaa upean katseen menneen aikakauden romanien menestyksestä ja laajemmasta italialaisesta pelistä.