Fifan olemassaolon vaarassa, jos uudistukset hylätään, varoittaa Issa Hayatou

Fidan toimiva presidentti Issa Hayatou on varoittanut kriisin kärjessä olevan hallintoneuvoston 209 jäsenelle, että sen tulevaisuus on vaarassa, jos tärkeimpiä uudistuksia ei panna täytäntöön perjantain ylimääräisessä kongressissa.

joka oli mukana sekaantuneessa prosessissa, johon kuului tilintarkastus- ja sääntöjen noudattamisesta vastaavan valiokunnan puheenjohtaja Domenico Scala ja uudistusta käsittelevän valiokunnan puheenjohtaja François Carrard mukaan lukien FIFA: n ylimmän johtokunnan hajottaminen.FA: n Greg Dyke: Sepp Blatter voitti Fifan kyselyn uudelleen, jos hän oli seisova Read more

Jos uudistukset hyväksytään, vahingoittunut elin korvataan uudella laajennetulla FIFA-neuvostolla, joka asettaa organisaation yleisen strategisen suun, kun hallinto, jota johtaa uusi pääjohtaja , harjoittaa kaupallista toimintaa.

Sepp Blatterin johtoon kuulumattomien valiokuntien määrä keinona luopua suojelusta poistetaan 26: stä yhdeksään, ja avainhankinta ja hallinto e-valiokunnat ovat 50 prosenttia riippumattomia.

“Jokainen näistä toimista on kriittinen Fidan ja globaalin jalkapallon tulevaisuuden kannalta”, Hayatou totesi lopullisessa viestinnänsä äänestäjät.Suurin osa 75 prosentista tarvitaan uudistusten läpäisemiseen. “Kehotan jokaista teitä tukemaan uudistuksia kokonaan täällä tällä viikolla ja toteuttamaan ne kokonaisuudessaan kotona”, hän lisäsi.

Kukaan liittovaltioista ei tällä hetkellä noudata kaikkia Fifa-uudistuspaketti, joka on myös suunniteltu heikentämään presidentin valtaa.

FIFA: n sisäpiiriläiset ovat epätoivoisia uudistusten siirtymiselle, peläten, että Yhdysvaltojen syyttäjät voisivat harkita hallintoelimen “uhrin” asemaa jatkuvissa syytetoimissa jos he eivät ole.

Alasdair Bell, Ufa-lakimies, joka istui Fifan uudistuskomiteassa, joka laati ehdotukset, sanoi: “Meidän on toivottavaa, että 75% saavutetaan. Muuten tulevaisuus näyttää vähemmän kuin varmasti Fifa on instituutio. “

Jokainen viidestä presidentinvaaleista on luvannut tukea uudistuksia eriasteisilla innostuksella.

Gianni Infantino totesi lopullisessa kirjeessään äänestäjille, uudistusehdotukset olivat ratkaisevia, vaikka kriitikot väittivät, että Uefa, jossa hän on pääsihteeri, ei ole otettu käyttöön joitakin toimenpiteitä.

“Uudistusehdotukset ja Fidan seuraavan presidentin valinta muodostavat hetkiä urheilulle, jota me kaikki rakastamme”, hän sanoi. “Fifa on nyt tai ei koskaan kannata muutosta ja tuoda jalkapallo takaisin Fifan sydämeen, vahvistaa jalkapallon kehittämiseen tehtäviä investointeja, harjoittaa asianmukaisesti järjestöjä eri puolilla maailmaa, ymmärtää haasteet ja vastata heidän tarpeisiinsa.” Fifan presidentinvaalit: keskeiset kysymykset Lue lisää

Mutta ulkoiset tarkkailijat ovat yhä syvästi huolissaan siitä, että ehdotuksissa ei ole riittävästi riippumatonta valvontaa.

“Perussääntöuudistukset eivät vielä kerro, , mutta yksin, uudistetaan “, sanoi Transparency Internationalin edustaja, joka osallistui Blatterin aiempiin uudistuksiin vuonna 2011, mutta erosi turhautuneesti. “Toimiva presidentti on toistanut linjaa viime päivinä, että nyt on aika, että Fifa kuuntelee ja toimii.Emme kuitenkaan ole vakuuttuneita siitä, että he ovat valmiita toimimaan, koska he eivät vielä kuuntele.

“Kun ei ole nimetty riippumattomia paikkoja uudelle Fifan hallitukselle, toimeenpaneva komitea päätti eilen olla keskustelematta tärkeästä esityslistan kohta – perustetaan riippumaton neuvoa-antava johtokunta, joka ohjaa uudistusprosessia, uudistustyöryhmän suositus, joka on välttämätön luottamuksen palauttamiseksi. Ei kuuntele eikä toimi. “