“Brutal mutta tehokas”: miksi Team GB on voittanut niin monta olympiamitalia

Viimeisen 24 tunnin aikana Team GB on kirjoittanut uudelleen olympiahistoriansa, siirtymällä Kiinaan toiseksi Rio 2016 -mitalalipöydälle, kun se on voittanut viisi kultamitalia yhdellä päivällä. Tuomarina GB: n olympialaisten menestys: viisi tekijää Rio -mitalin kiireen takana. | Owen Gibson Lue lisää

Olympialaisten mestarit tennis, golf, voimistelu ja pyöräily – ja toinen vakuutettu purjehdus – joukkueen johtajat toivotti kansallisen arpajaiset rahoitusta ja perintö London 2012 Rio goldrush.Joten miten brittiläisen urheilun rahoitus on muuttunut Super Sunnuntaina? Yhdistyneen kuningaskunnan urheilu, joka määrittelee kansallisen arpajaisen ja veron kautta nostettujen julkisten varojen myöntämisen eliititason urheilulle, on luvannut lähes 350 miljoonaa puntaa olympia- ja paralympiakiskeille vuosina 2013-2017, mikä on 11 prosenttia Lontoossa 2012.

Urheilu, joka on lisännyt Britannian mitalikilpailuasemia kahdeksan viime vuoden aikana – esimerkiksi yleisurheilua, nyrkkeilyä ja pyöräilyä – palkittiin lisää investointeja. “Se on julma järjestelmä, mutta se on niin raaka kuin se on tehokasta”, sanoo Loughborough Universityn urheilunhoidon ja politiikan johtava luennoitsija Borja Garcia.

Urheilu, joka ei onnistunut osumaan 2012 -mitalaansa tavoite – mukaan lukien väkijoukon harrastajat, kuten paini, pöytätennis ja lentopallo – tai niiden rahoitus väheni tai leikattiin kokonaan.Onko tämä vaikuttanut heidän mahdollisuuksiinsa Rioon? Voi olla liian aikaista kertoa, mutta toistaiseksi uinti on ainoa urheilulaji, joka on voittanut mitalit tällä olympialaisilla sen jälkeen, kun se rahoitti leikkausta vuoden 2012 jälkeen.

Tavoitteena on melko yksinkertainen: ensimmäinen kotikunta toimittaa lisää mitaleja seuraavissa Poissa -oppaissa. Sunnuntain yhdeksän päivän jälkeen sunnuntaina Team GB: llä on vielä yksi mitali kuin Lontoon vastaavassa vaiheessa – niiden menestyksekkäimmistä koskaan pelatuista pelistä. Twimming Facebook Twitter Pinterest Adam Peaty kilpailee miesten 4x100m medley relayfinaaliin Rio 2016: n kahdeksantena päivänä.Kuva: Adam Pretty / Getty Images

Jalkapallon voitti Adam Peaty, Team GB on jo turvattu suurimmassa olympiakuljetuksissaan uima-altaassa vuodesta 1984, mutta se oli yksi eliitin urheilulajeista sen rahoituksen rajaus oli 25,1 miljoonaa ja 20,8 miljoonan punnan pettymys Lontoon 2012 jälkeen, kun sen kolme mitalia jäi tavoitteesta viidestä seitsemään.

Kuusi mitalia tähän asti Rioon – yksi kulta ja viisi silvia – se on jo ohittanut viiden tavoitteensa näiden olympialaisten osalta. Yhdistyneen kuningaskunnan nuorisotalous haluaa palkita tästä menestyksestä rahoituksen lisäämiseksi ennen Tokion 2020-tavoitetta.

UK: n urheilullinen rahoitusmitalin voittajille on varmistettu, mutta osa klubeista, viettää pitkiä tunteja koulutus ovat kamppailee hengissä.Peatyn kaupungin Derby-uima-klubi oli lähes pakko sulkea viime vuonna, kun kaupungin kaksi altaat suljettiin lähes kolme kuukautta, sen puheenjohtaja Peter Spink sanoi.

“Jos emme olleet keskittyneet neuvostolle takaisin uimiseen, asiat saisivat meille paljon pahempaa “, hän sanoi. “Huonoin tapaus, sulkeminen olisi voinut tapahtua.En usko, että tunsimme, että saimme niin läheltä onneksi, mutta jos emme tehneet jotain rakeaa ja työskennelleet läpi sen, silloin, jos ei olisi suljettu, olisimme olleet erittäin vähentynyt klubi. “Steve Layton , klubin sihteeri hyvitti paikallisviranomaisen katon kiinnittämiseksi yhdelle altaalle ja avaten uudelleen toisen, joka oli aiemmin suljettu, mutta lisäsi, että oli vain ajan kysymys ennen kuin yksi “sopimattomista” tiloista lopetettiin pysyvästi .

Klubi yrittää kerätä sponsorointirahaa kumppanuuksien avulla paikallisten yritysten kanssa, hän sanoi, mutta ei ole tähän mennessä pystynyt keräämään tarpeeksi rahaa maksamaan valmentajia sen sijaan, että luottaa vapaaehtoisiin.Lopullinen tavoite on saada riittävästi sijoituksia Derbyn olympialaisten standardin 50 metrin uima-altaaseen, joten huomenna Adam Peatys ei rajoitu kaupungin 25m altaaseen.

“Uima ei ole kuin jalkapallo. Se ei tee väkijoukkoja ja olemme tiukan ajan. Ymmärrämme kaiken tämän, mutta yritämme saada sponsorointia antamaan meille tukea “, Layton sanoi.

Olympialaisten perinpohjainen retoriikka Lontoon 2012 jälkeen ei liittänyt paljon kaupunkeihin, kuten Derbiin , mutta Spink sanoi olevansa toiveikas nyt lisää investointeja uimaan jälkeen Team GB menestys Rio. “Lontoon olympialaisten perinne oli aina iso asia. Näimme, että hieman, mutta myöhään, joka on vähentynyt hieman.Derbyin kysymykset osoittavat, että paikallisessa tai kansallisessa hallituksessa ei todellakaan ole ollut halu urheilun rahoittamiseen tällä tavoin “, hän sanoi. Polkupyöräily Facebook Twitter Pinterest Bradley Wiggins, Owain Doull, Edward Clancy ja Steven Burke kilpailevat miesten joukkuetoutta finaaliin. Kuva: Odd Andersen / AFP / Getty Images

Bradley Wigginsin ritarikunnan rinnalla rahoituksen lisääntyminen seurasi Team GB: n pyöräilyn menestystä Lontoossa 2012. Niiden lopullinen 12 mitalin tulos ylitti tavoitteen, 10, mikä lisäsi British Cyclingin rahasuorituksia 26 miljoonasta £ 30,2 miljoonaan.

Rio-joukkueessa Team GB on varmistanut kuusi mitalia – neljä kultaa ja kaksi hopeaa – ja rikkoi kaksi maailmanennätystä. naisten ja miesten tiimi pyrkimys ottaa kultaa.Se on hyvissä ajoin saavuttanut viimeisen Rio-tavoitteensa kahdeksan ja kymmenen mitalin välillä. Kilpailu Facebook Twitter Pinterest Max Whitlock kilpailee miesten pommelhevosfinaalissa.Valokuvataulu: Toshifumi Kitamura / AFP / Getty Images

Max Whitlockin sankaritaali olympialaisten areenalla Super Sunday’ssa päättyi 116-vuotiseen odotukseen Ison-Britannian voimistelijoiden olympiavoittajalle. kasvatti Team GB: n mitaliarvoa urheilussa neljään, kun Louis Smith voitti hopea pommelhevosella ja Bryony Page oli ensimmäinen brittiläinen nainen, joka voitti Olympic-trampoliinimitalin väittämällä hopeaa Rioon.

Iso-Britannian voimistelu on viime vuosien aikana kasvanut tasaisesti julkisten investointien parissa viimeisen 20 vuoden aikana 5,9 miljoonasta puntaa edelliseltä vuosineljännekseltä Sydney 2000: sta 14,6 miljoonaan puntaan, kun se hyötyi 36 prosentin rahoitusosuudesta voittaa sen mitalintatavoitteen Lontoossa 2012. Yksittäisten urheilijoiden rahastointi

Jokaisen urheilun hallintoelimen rahoituksen lisäksi eräät elit-tähdet – joita UK Sport on kuullut “palkintopallinnon tasoisiksi urheilijoiksi”, rahoitus auttaa elinkustannuksia.

Medalistit klo Olympialaiset, seniorit, MM-kisat ja paralympialaiset kultamitalit saavat jopa 28 000 euroa vuodessa urheilijan suorituskyvyn palkintoihin, jotka rahoitetaan kansallisella arpajaisella.

Urheilijat ja naiset, jotka päättyvät olympialaisten kahdeksan parhaan joukossa, saavat jopa 21 500 puntaa vuodessa.Tulevat tähdet, jotka odotetaan voittaneen mitaleja maailman tai olympiakisassa neljän vuoden aikana, saavat jopa 15 000 puntaa vuodessa. Onko se toiminut?

Useimmat asiantuntijat ovat samaa mieltä siitä, että UK Sports ei ole kompromissirahoitusta on tukenut Ison-Britannian nousua 36: sta Atlantin mitalialustasta vuonna 1996 kolmanneksi Lontoossa 2012.

“Se on hyvin järkevä ja kylmä lähestymistapa. Mitalit ovat nousseet. Brittiläinen eliitti-urheilu on varmasti kukoistaa. Mitalin tuotto kiloa kohti on olemassa, Garcia.funding graafinen kuva

Jotkut arvostelijat ovat kuitenkin sanoneet, että UK Sportin lähestymistapa on mennyt liian pitkälle ja vahingoittaa ruohonjuuritason urheilua.He ovat väittäneet, että esimerkiksi urheiluun, kuten pyöräilyyn, purjehdukseen ja soutuamiseen kohdistuva keskittyminen on merkinnyt koripallon riskejä, koska he eivät kyenneet osoittamaan saavan mitalin jompikumpi seuraavista kahdesta olympiakysymyksestä.

Voimme kysyä kaikkia filosofisia kysymyksiä, jotka ovat päteviä. Entä koripallo, jolla on paljon yhteiskunnallista potentiaalia kaupungeissa? Entä lentopallo? Entä aidat? Miksi keskittyä tiettyihin urheiluihin? “Garcia sanoi.

” Osallistuminen menee alas. Miksi me sijoitamme kaikki nämä rahat kaikkiin näihin mitaloihin? Vain saada mitalit? Saada ihmiset aktiiviseksi? Iso-Britannian nimi tunnetaan ympäri maailmaa? Kun kylmä analyysi tavoitteista ja sijoitetuista rahoista, kyllä ​​se on toiminut.

“Minulla on jonkin verran myötätuntoa Yhdistyneen kuningaskunnan Urheilulle organisaationa.Heille annettiin tavoitteita ja he toimittivat. “

Toukokuussa urheilulajiin keskittyvä Sport England esitteli neljän vuoden strategian tavoitteensa vuoksi. Yli neljännes väestöstä on virallisesti määritelty toimettomaksi, koska heillä on vähemmän kuin 30 minuuttia toimintaa viikossa, mukaan lukien kävely.

Siirtyminen eroaa aiemmasta strategiasta, joka oli asetettu ennen Lontooseen 2012 ja keskittyi saamaan enemmän ihmisiä pelaamaan enemmän urheilua vain sekaisin tuloksin.

Myös paikallisviranomaisten budjetteihin kohdistuneet voimakkaat leikkaukset puristavat resursseja ruohonjuuritasolla.Englannin hallitukset ovat joutuneet tekemään leikkauksia vuodesta 2010 alkaen, kun paikallisviranomaisille myönnetyt avustukset leikattiin viidenneksellä, yli kaksinkertaisella määrällä leikkauksia muualle Yhdistyneen kuningaskunnan julkiseen sektoriin. Facebook Twitter Pinterest Jazz Carlin juhlistaa voittavan hopeaa naisten 800m freestyle lopullinen.Valokuva: Ryan Pierse / Getty Images

Monet pienemmät ja vanhat uima-altaat ovat suljettuina, kun useampia ihmisiä inspiroidaan pääsemään veteen, mikä johtuu osittain Team GB -mitalin voittajista Jazz Carlin, Siobhan -Marie O’Connor ja Peaty. Amateur Swimming Association (ASA) sanoi tänä viikonloppuna, että siellä oli valtava hypätä niiden ihmisten määrässä, jotka etsivät verkkoa lähimmälle vapaa-altaalleen ensimmäisten Pelit.

ASA: n tiedotusvälineiden johtaja Alison Clowes kertoi, että 80 000 ihmistä oli käyttänyt polttopuheluaan 5.-11. elokuuta – lähes kaksinkertaisesti saman ajanjakson heinäkuussa – ja ASA oli saada kymmeniä puhelinkyselyitä. “Olemme jo nähneet voimamme olympialaisten menestyksistä, mikä on hienoa.”

Samaan aikaan koulun keskuudessa keskimäärin uimavalmius vaatii parannusta.ASA-tutkimus osoittaa, että 52 prosenttia lapsista jättää koulun kykenemättömään uimaan 25 metriä.

Sport Englannin toimitusjohtaja Jennie Price sanoi: “Urheilijoillemme katsomassa Rion hienoja asioita on todella innostava, nuorille. Olipa rohkaista heitä aktiivisempiin, kokeilla jotain uutta tai edes pyrkiä kultaan itseään, Joukkue GB tekee massiivisen panoksen urheilun kotiin.

“Suhteellisen pieni määrä urheilutapahtumia säännöllisesti prime-time TV, joten monille olympialaisille on hetki, joka katapultti heidät kansan näytöille.Meidän on hyödynnettävä esimerkiksi esimerkiksi sellaisia ​​ohjelmia kuin Backing the Best, joissa Sport Englanti tukee nuoria lahjakkaita urheilijoita urheilun uransa alussa.

“Tulevat uudet Max Whitlocks ja Kath Graingers Sport Englanti tukee lahjoittajärjestelmämme rahoitusta, mutta useimmat eivät saavuta näitä korkeuksia. Päätavoiteemme on varmistaa, että kaikki nuoret saavat myönteisen kokemuksen, kun he yrittävät urheilua ja mitä he haluavat tehdä, tulevat pois hyvistä perusosaamista ja hauskanpitoa. “RioRun