Tärkeä rasti. Miksi on vaikuttava toinen levy Ronaldo

Andrei Kleshchenok jakaa hänen vaikutelmansa Portugalin superbombardierin seuraavasta kirjasta.

Cristiano on vaikuttava. Riippumatta siitä, onko joku tykkää pelistä vai ei, se on arvokas saavutus, kun se on voittanut yli 30 maalia kuudelle vuodelle. Kyllä, portugalilaiset saivat tavoitteensa La Ligassa Real Madridin kokoonpanossa – tämä on lähes sama kuin Spartak-joukkueen pisteytys kaupungin mestaruuskilpailussa. Kyllä, tähtikomentomekanismin suhteettomat ponnistelut siirtyvät merkittävälle osalle päämiehistään – muissa olosuhteissa Modric ja yritys voisivat näyttää pelin paljon kirkkaammaksi ja lakaistaan.

Kyllä, me kaikki tiedämme siitä, mutta unohdamme yhden yksinkertaisen: sukupolven tuntemus on vain tämän sukupolven kanssa. Loppujen lopuksi kahden nykyisen koon hiljaiset persofaanit eivät kuuntele, että Baggon, Zidanen, Del Pieron ja Ronaldon pelit parhaimmillaan vaikuttivat paljon enemmän. He eivät halua kuulla, että Messin ja Maradonan vertailu on kuin hyvin koulutetun ja varmasti lahjakas viherhuoneen tutkijan vertaaminen nerokkaan itseopetetun Bachin kanssa. Siksi KriRo-vihaajien pitäisi rauhoittua. Riippumatta siitä, haluavatko ne vai eivät, Ronaldo on jo kirjoittanut nimensä jalkapallon historiassa. Ja yksityiskohdat unohdetaan. On vain tilastoja – muutama “Golden Balls”, joukko maalattuja tavoitteita, joukko tietueita ja pari nimikettä.

Kuvittele jalkapallofanien tulevia sukupolvia. Kuvittele, miten kerrot, että olet nähnyt pelin Ronaldo omin silmin. Kerrotte, että hän oli kirkkaan eteläisen hienompi; miten voit kertoa teknisestä ja superfastista kehityksestä itsekkäissä pisteytyskoneissa? Kuvittele, että aika tulee, kun ihmiset, jotka ovat kuulleet siitä, puhuvat Ronaldo. Että kuuntelevat nuoret katsovat arkistoituja artikkeleita ja Wikipedian sivua ja näkevät henkilön pisteytystavoitteet lähes jokaisessa ottelussa …