Megan Rapinoe azt mondja, hogy folytatni fogja a Betclic himnusz tiltakozását: „Nem tudok tétlenül állni”

Megan Rapinoe, az amerikai női labdarúgó-csillag, azt mondta, hogy továbbra is térdel a nemzeti himnusz alatt, mert egyszerűen nem tudom elviselni az elnyomást, amit ez az ország megenged a saját népe ellen. Colin Kaepernick kritikusai figyelmen kívül hagyják a tiltakozásának célpontja Bryan Armen Graham Bővebben

Rapinoe, 31 éves, úgy döntött, hogy a 49 hatványos Colin Kaepernick-et támogatja, aki szenvedélyes és néha csúnya vitát indított az igazságtalanság, a faj és a hazafiság kérdésében, amikor a nemzeti himnusz idején ült előszezonban.Kaepernick, aki ellenzi a rendőrség Betclic brutalitását és faji elnyomását, az NBA-ra és más sportokra terjedt ki, és a középiskolai és főiskolai játékosok is felvették az okot.

A részletes hozzászólásban Csütörtökön a játékosok tribünje, Rapinoe megmagyarázta az okait, hogy térdelt a játékai előtt. Azt írta: „Nem tapasztaltam túlzott rendőri felügyeletet, faji profilozást, rendőrségi brutalitást vagy egy családtag testének halálát az utcán. De nem tudok tétlenül állni, miközben vannak olyan emberek az országban, Betclic fogadási bónuszok az interneten akiknek meg kellett küzdeniük az ilyen szívfájdalmakkal.

„Nincs tökéletes út a tiltakozásra. Tudom, hogy semmit nem fogok elvinni a családok fájdalmát.De úgy érzem, a szívemben igaza van, hogy továbbra is térdeljék a nemzeti himnusz alatt, és mindent megteszek, hogy részt vehessek a megoldásban. ”

Rapinoe, az egyik amerikai női csapat legnagyobb neve , a legmagasabb profilú futballista, aki megmutatja, hogy támogatja a Kaepernicket. A 2012-es olimpián és a 2015-ös világbajnokságon segített aranyos csapatának, és a sportoló Ally nagykövete, a sportban a homofóbia elleni küzdelem. Úgy döntött, hogy az Egyesült Államok nemzetközi mérkőzéseit és a Seattle Reign, az NWSL klubjával szembeni játékokat térdelte.Alex Morgan, Meghan Klingenberg, Ali Krieger és Julie Johnston – akik tavaly játszottak a Nők Világkupa győztes csapatában és az olimpiai csapat ezen a nyáron – szintén elmaradtak. Jill Ellis edző azt mondta: „Számos tapasztaltabb játékosunk nem lesz a táborban, amíg megítéljük a különböző személyzetet.”

Rapinoe azt mondta, hogy tévedés volt, ha tiltakozását nem patriotikusnak tekinti. „Megértem, ha úgy gondolja, hogy térdeltem a zászlót, de ez a zászló és az általam képviselt ígéretem legmagasabb tisztelete miatt döntöttem úgy, hogy ily módon megmutatom.Amikor térdet veszek, a teljes testemmel a zászlóval nézek szembe, és egyenesen a hazánk végső szabadságszimbólumának szívébe bámulom – mert úgy vélem, ez az én felelősségem, éppúgy, mint a tiéd, hogy biztosítsuk a szabadságot mindenki ebben az országban. ”

Az ő tiltakozását a foci rajongók támogatták, de az amerikai Soccer, az amerikai irányító testület eddig remegő nézetet készített. Azt mondta, hogy a szövetség „elvárása, hogy a játékosok és edzők állni fognak, és tiszteljük a zászlót, míg a nemzeti himnuszt játszották.” Ellis is megállt azzal, hogy nem ajánlotta fel korlátlan támogatását Rapinoe-nak. – Nagyon nehéz téma – mondta Ellis. – Megan szándéka az, hogy az emberek beszéljenek erről. Remélem, hogy egy bizonyos ponton jön.Az emberek nagyon szenvedélyesek, nagyon meggyőzőek, és én is tiszteletben tartom. Remélem, hogy pozitívan haladunk előre. ”

Rapinoe azt mondta, reméli, hogy az ő tiltakozása az emberek beszélgetését eredményezi. „Bár előfordulhat, hogy nem lesz tökéletes terv vagy megoldás előttünk, bátorítom mindenkit, aki ezt olvassa, hogy csatlakozzon a beszélgetéshez” – írta. „Együtt meghallgathatjuk azokat az embereket, akik nap mint nap élnek ez a rémálom. Megpróbálhatunk a fájdalommal való érzelemre, és elkezdjük megérteni a társadalomban zajló teljesebb képet. Elolvashatjuk a cikkeket, szerkesztőségeket, könyveket és történeteket annak érdekében, hogy visszaszorítsuk az évszázados elnyomás rétegeit.

„Az ilyen típusú beszélgetések bonyolultak és összetettek lehetnek, de mi?Beszélgetnünk kell családtagjainkkal és kihívni őket, hogy ezeket a nehéz problémákat az asztalra vigyük, és kényelmetlen beszélgetéseken keresztül tartsuk fenn. Ez nem egy „probléma” – ez egy „baj” probléma.

„Még egyszerűbb, te is felteheted magadnak ezt a kérdést:„ Igazán érdekel az egyenlőség az ország minden embere számára? – Úgy döntök, hogy csinálok valamit. Úgy döntök, hogy gondoskodom.