Karviná nem akarja megmenteni magát a bajnokságban az utolsó pillanatban

Az utolsó két szezonban Karviná-t a legmagasabb versenyen mentették meg a legutóbbi mérkőzésen a Jihlava-ban, így egy új bajnokságra kerülnek, hogy elkerüljék az ideges harcokat, hogy a lehető leghamarabb lépést tartsanak. A sziléziai tíz játékosot cseréltek, és az edző František Straka számára egyértelmű, hogy a csapatnak időre lesz szüksége a játékhoz.

Tavasszal Karviná megtartotta a bajnokság tagságát, mint a második liga Jihlava elleni küzdelemben. Egy évvel korábban Vysočinában is megmentették a rendes szezon utolsó fordulójában. “A harmadik alkalommal, amikor egy hasonló Bet365 online sportfogadás sorsot kipróbálunk, nem lenne bölcs dolog” – mondta Straka egy sajtótájékoztatón, amelyet az elmúlt évben átvett a csapat.

Karviná a negyedik szezonban az elit között kerül sor, nagyszerű változásokkal a káderben. „Tíz játékos maradt el, tízen jöttek. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy ilyen sok változás és ilyen rövid nyári tréning során egy kis időbe telik, amíg a játékosok megismerkednek egymással és a játszótérrel. Időbe telik” – mondta Straka.

A legutóbbi bajnoki szezon két legjobb lövője a Mladá Boleslav felé tartott – az előremutató Tomáš Wágner 13 gólt szerzett, és a középpályás Lukáš Budínský kilenc alkalommal szerzett. “A tavalyi szezon 22 céljának cseréje nehéz lesz, de nem lehetetlen. Fogadunk a csapatra” – mondta Straka.

Az újonnan érkezett csatárnak, Michal Petráňnak, Marek Hanousek és Jakub Šašinka középpályásnak, a legújabb támogatásnak is segítenie kell a támadó szakadék megszüntetését. “Meggyőződésem, hogy a támadó játékosok eltalálnak minket. Akár Guba Dávid, aki egyéni jó szezonban volt, Adriel Ba Loua, aki különbséges játékos, Michal Petráň, Hanekek Marek, aki Bet365 fogadások az interneten hozzánk jött, vagy Jakub Šašinka, Most már nyertünk a Banik-ból, ”mondta Straka.

Csonka Matúš, Martin Kouřil, tapasztalt visszavonuló Marek Janečka, Daniel Stropek és holland gigli Ndefe jöttek védekezésre. Libor Hrdlička megnyerte Karviná és Tomáš Weber kapusállását a tárhelyről.